Succé på Boregalan 13/5 2017

18 MAJ 2017 10:31
Sexton stycken från Säffle friidrott gjorde säsongspremiärer utomhus. 30 personliga rekord, sexton guldmedaljer, elva silvermedaljer och sju bronsmedaljer och ett nytt distriktsrekord av Ebba Wulcan på 80m F14.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2018 08:58

I minsta flickklassen (F8) startade Tindra Guttman. Tindra vann två guld, höjd och kula, silver på 60m och längd och ett brons på boll. I näst minsta flickklassen (F9) startade Elsa Sjögren, Elsa tog guld i höjd,60m och längd och två tredje platser på kula och boll. Astrid Wall startade i F10, Astrid vann boll, slutade tvåa på kula och längd. I F11 startade Moa Karlsson och Klara Johansson. Moa slutade tvåa i kula, bakom klubbkompisen Klara, trea på 400m hinder, femma på 60m och sexa på längd. Klara startade i tre grenar och det skulade med guld på kula, Klara gick upp en årskull och kastade slägga och diskus, i slägga blev det guld och i diskus blev det silver.  I F12 startade hela sex tjejer, Tindra Lööf, Meija Peterson, Emelie Olsson, Signe Westerlind, Hjördis Takman och Johanna Höök. Tindra segrade på 60m, tvåa i längd, trea på höjd och fyra på 400m hinder. Meija slutade fyra på 400m hinder, sexa på höjd, sjua på längd och åtta på 60m. Emelie vann spjut och diskus, trea på 400m hinder samt sjua på höjd. Signe blev sjua på kula, åtta på längd och tia på 60m (3 pers). Hjördis slutade åtta på kula, elva på längd, tolva på 60m (två pers och premiär i kula), Johanna gjorde tävlings premiär för Säffle friidrott, elva på 60m och tia på längd. Emma Wall startade i F13, Emma vann  slägga, tvåa i kula och trea på diskus. I F14 startade Ebba Wulcan, Wilma Karlsson och Amanda Olsson. Ebba segrade på 80m och på längd, samt tvåa på slägga. Wilma vann höjd och tog silver i diskus och en fjärde plats i spjut. Amanda vann diskus och spjut och slutade tvåa på 3000m. Mathilda Kyrk startade i F15 klassen och slutade tvåa på slägga och spjut.