Foto: Isac sunnespelen 2015 Isac sunnespelen 2015

Sunnespelen 2015

07 JUL 2015 10:03
IFK Sunne arrangerade Sunne spelen och för första gången i år så var det riktigt bra väder. 21 friidrottare från Säffle åkte iväg och glädjande så presterade alla på toppen av sin förmåga.
  • Skapad: 07 JUL 2015 10:03

På pojksidan startade Mattias Green (P17), Andreas Green (P15), Bamse Fredriksson (P13), Amadeus Frankert (P10), Samuel Gustavsson (P10) och Isac Danielsson (P9).

Mattias vann höjd på 1,89, Andreas blev tvåa i kula, Bamse erövrade 4 medaljer, etta i längd, två på spjut och höjd och en tredje plats på kula, Amadeus tog hela fem medaljer, fyra silver på 400m,längd,kula och höjd samt ett brons på 60m, Samuel tog en tredje plats på 400m och en fjärde plats på 60m och Isac tog 4 medaljer, ett guld på 60m , silver i höjd och på längd samt ett brons på 400m.

På tjej sidan startade Hanna Olsson (F17), Mathilda Kyrk (F13), Ebba Wulcan, Wilma Karlsson, Amanda Olsson och Ella Westerlind (F12), Emma Wall (F11), Maja Kyrk, Signe Westerlind och Emelie Olsson (F10), Klara Johansson och Moa Karlsson (F9), Molly Fredriksson, Elsa Sjögren och Agnes Gustavsson (F8).

Hanna tog två stycken andra platser i höjd och kula. Mathilda bästa placering blev en fjärdeplats på 200m och ett nytt personligt rekord. Ebba hade en toppen dag, 3 guld och en andra plats på spjut. För övrigt kan det nämnas att Ebba satte nytt klubbrekord på 60m. Wilma knep två stycken
bronsmedaljer i höjd och på 800m. Amanda tog en första plats i spjut. För Ella var den första tävlingen och med de förutsättningarna så gjorde Ella det riktigt bra, en femte plats på 800m och bra höjd hoppning. Emmas bästa placering blev en femte plats på kula men det som glädje Emma mest var hennes personliga rekord på höjd med en ökning på 9cm. Maja och Signe slog flera personliga rekord, Majas bästa placering blev en 9 nionde i kula och Signes bästa resultat blev en sjätte plats på 400m. Emelie tog ett silver på höjd. Säffle tjejerna i F9 klasen hade in riktigt bra dag. Klara vann kula och gjorde det mycket bra på 60m och i höjd. Moa tog hela tre silver medaljer, i kula, 400m
och på höjd. I minsta klassen var det hela 4 tjejer. Även Molly hade en bra dag med hela tre stycken silver, på 60m, 400m och på kula. Astrid tog ett brons på kula. Elsa och Agnes har ett år kvar i F8 klassen. Men de visar ändå att de är med i toppen. Elsa bästa placering var en fjärde plats på höjd och Agnes blev femma på 400m.